Telefoon: +32 497 47 00 59

Garantievoorwaarden

Elke (vracht)wagen verkocht door Equimatt BE verdient het om met liefde voor detail te worden onderhouden en bewaard. Bij aflevering van elke (vracht)wagen wordt deze grondig gecontroleerd en krijgt deze een uitgebreide check-up van A tot Z. Hiermee rijdt u met een gerust hart de toekomst tegemoet.

Wij willen dat u ten allen tijde tevreden bent over ons serviceaanbod en daaruit resulterende garanties. Daarom vertellen wij u precies wat er niet onder garantie valt en waarom dit zo is.

Na verloop van tijd kunnen optische en akoestische veranderingen bij uw (vracht)wagen optreden die niet van invloed zijn op de functionaliteit. Bovendien zijn bepaalde onderdelen onderhevig aan ouderdom en natuurlijke slijtage : carrosserie, lak, waterlekkage, corrosie, leder, ...

Daarom moet uw wagen regelmatig worden verzorgd en onderhouden. Optische en akoestische veranderingen evenals ouderdom en slijtage zijn geen gebreken en zijn daarom van garantie uitgesloten.

Andere onderdelen die vallen onder ouderdom en slijtage : accu's, ruitenwisserbladen, vloermatten, velgen en banden, deurafdichtingen, filters, vloeistoffen en oliën, dashboard tellers, zekeringen, aandrijfriemen, synchroonringen (versnellingsbak), koppeling inclusief koppelingslager, schokdempers, remblokken en remschijven, droger airconditioning, alle verlichting, radiator en koelmiddel, voorruit, cardanasmanchetten, sperdifferentieel, uitlaatsysteem inclusief katalysator, bougies, gasveren, rubber vloeren

In geval van een tweedehands chassis moet u er zich van bewust zijn dat u geen nieuw voertuig hebt aangekocht. Het bedrag dat wordt betaald voor een tweedehands voertuig houdt rekening met een waardevermindering die te wijten is aan de ouderdom van het voertuig en het aantal door dit voertuig afgelegde kilometers. Het is dus normaal en vanzelfsprekend dat sommige onderdelen op lange of korte termijn vervangen zullen moeten worden en dit is geen teken van slechte kwaliteit maar van normale slijtage. Deze normale en voorspelbare vervangingen vallen dus niet onder het toepassingsgebied van de garantie conform de wet van 1 september 2004 waarbij een professionele verkoper van een tweedehands voertuig zich ertoe verbindt bij elke verkoop aan een particulier (consument) een garantie van minimum 1 jaar te bieden op alle gebreken aan overeenstemming die bestonden op het ogenblik van de levering van het voertuig. De verkoper verbindt zich ertoe dat het geleverd voertuig conform is met wat is aangekondigd en overeengekomen of nog conform is met wat de koper redelijkerwijs kon verwachten rekening houdend met de ouderdom, kilometerstand of prijs van het voertuig. De verkoper biedt echter geen jaar omniumverzekering die onvoorwaardelijk alle risico's op panne of elk onderhoud van het voertuig dekt.

De herstelling kan geschieden met nieuwe onderdelen of met tweedehands onderdelen. Wanneer voor de herstelling nieuwe onderdelen gebruikt worden, dan kan overwogen worden om aan de koper een bijdrage in de kosten te vragen.

Herstellingen onder garantie worden uitgevoerd in de werkplaats van de verkoper of in een door hem erkende werkplaats. De koper zal de herstelling niet in een andere werkplaats uitvoeren, behalve indien de verkoper daartoe vooraf zijn toestemming gegeven heeft.

Depannage valt ook niet onder garantie. Daarom raden wij u aan om uw wagen te laten verzekeren met Europese bijstand met depannage.

Eveneens kan u ervoor opteren om een garantiecontract bij een extern bedrijf af te sluiten. U kan dan bij elke werkplaats terecht voor uw garantiegeval en dit in combinatie met een europese bijstand.